Фото представе

По традицији ученици III/2 ОШ "Ратко Павловић - Ћићко“ са учитељицама Славицом Чикарић и Иваном Бановић су се на празник Светог Саве, окупили у цркви Светог Великомученика Прокопија у Прокупљу, а у славу највећег српског просветитеља и оснивача српских школа.

Пред препуном црквом верника, ђака и присутног свештенства ови мали глумци извели су представу „Принц Растко“. На тај начин су прокупачки дечаци и девојчице још једном показали своју приврженост Светом Сави и његовом делу, чија су вредност и снага вечни.

Свештенство цркве Свети Прокопије припремило је поклоне за сву децу која су данас учествовала у програму. На дан Светога Саве песма се ори из свих дечијих грла у част првог српског учитеља, просветитеља, молитвеника и миротворца, саветника и дипломате, књижевника и духовног оца српског народа – рекао је старешина цркве Свети Прокопије Никола Илић.

Он је је срећан што се у прокупачком храму окупио оволики број малишана, што данас славе све школе, а са својом децом и родитељи, јер то је доказ да у Србији живи дух Светога Саве и његове поруке, које нас уче доброчинству и љубави засноване на вери православној.

Учитељица из Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“, Славица Чикарић, пуне две деценије са својим ученицима сваке године долази у прокупачку цркву на празник Светог Саве – Част ми је што сам део српске просвете, чији је утемељивач Свети Сава. Зато је и моја обавеза да са својим ученицима негујем традицију светосавља, па их учим да се окупљају око православних храмова, како би снагу нашли у хришћанској љубави, којој нас и сам Сава учи.

Овогодишњу представу "ПРИНЦ РАСТКО" ђака из одељења III/2 ОШ "Ратко Павловић - Ћићко“ из Прокупља можете погледати у видео прилогу на "Youtube" адреси https://www.youtube.com/watch?v=Glfd8X0CVXM&t=218s