30.09.2012.BJ          30. августа 2012, Извршни директор Дирекције за изградњу Града Ниша, г. Бранислав Јовановић, посетио је Преосвештеног Владику нишког Господина Др Јована у епархијском кабинету. Овај сусрет инициран је дугогодишњом потребом житеља градског насеља ''Дуваниште'' да се у том насељу сагради Црква посвећена Св. Василију Острошком, и жељом Дирекције да помогне да се храм напокон изгради.

          У срдачном и пријатељском сусрету сагледани су уопштено проблеми који се тичу изградње нашег Града, а посебно се говорило о изградњи православних храмова на локацијама које надлежне институције Града у договору са Епархијом изналазе да би се црквени живот претежно хришћанског ставновништва ових простора колко-толико приближио жељеној динамици. Највише се говорило о Цркви Св. Василија Острошког у Дуваништу, јер ево већ се приближава и 14 година од великог чуда овог Светог које је учинио када су га бројни становници овог насеља угледали 12. маја 1999. у време падања многобројних касетних бомби, када је сачувао недужно становништво од злочиначког насртаја.

          Да се Град Ниш, а поготово житељи Дуваништа не покажу неблагодарни и немарни овој и оволикој благодати, г. Бранислав је испред Дирекције за изградњу обећао да ће у области њиховог деловања понети део терета изградње Цркве.