«Ако учинисте једном од ових малих, Мени сте учинили»
Јеванђеље по Матеју


dobrotvornoveceДобротворно вече са мотивом нађеним у речима Господа Исуса Христа  «Ако учинисте једном од ових малих, Мени сте учинили» намењено је деци, штићеницима Дома Душко Радовић у Нишу.
Дом Душко Радовић је установа социјалног каракера у коме уточиште налази 30. деце. Мала домска заједница за децу без родитељског старања и прихватилиште за децу са инвалидитетом, менталним сметњама у развоју и дауновим синдромом. У организацији драмске секције при хору «Бранко», 29.5. одржано је, у просторијама Светосавског Дома добротворно вече, чијој су се реализацији придружили, Дечији црквени хор «Бранко», Кутак за младе, Црквено-играчки ансамбл «Бранко», Удружење за очување руске традиције и културе «Радости моја», који су богатим програмом даривали присутне.
Овој деци потребније је него другој показати љубав, пажњу и бригу. Њима управо та пажња, брига и љубав неодстају. Као заједница хуманих и одговорних људи дужни смо да им покажемо да смо ту, да нису остављени и препуштени сами себи.
Доброчинство није само привилегија оних који су материјално имућни, већ је искључиво привилегија милостивог срца . Симболичном куповином дечијих радова Кутка за младе, присутни су даривали децу из Дома Душко Радовић и показали да смо људи добре воље и племенитиог срца.
У Јеванђељској причи о две удовичине лепте учимо да је оно што дарујемо, ма колико мало било, ако учинимо то из срца и са вером, снажно попут љубави.
„Човек не живи само о хлебу“, јеванђељска је поука, која нас учи да човек смисао свог живота треба да нађе у односу и заједници са другим човеком. А има ли лепшег и бољег
начина од доброчинства како би човек оправдао Лик Божији у себи?

Сузана Миловановић
вероучитељ, драмска секција „Бранко“