Света Служба у Цркви светог Пантелејмона у Нишу

DSC05394У недељу Цариника – Митра и Фарисеја, Преосвештени Владика нишки Господин Др Јован служио је Божанствену Литургију у древној задужбини светог Симеона Мироточивог, Храму светог великомученика и исцелитеља Пантелејмона.
Епископу су на светој Служби саслуживали презвитери и ђакони Пантелејске Цркве, у току свете Литургије у презвитерски чин рукоположен је ђакон Марјан Ристић.
У својој беседи Владика је поручио својој верној пастви да се трудом уподобљавамо покајаном царинику, а да не подражавамо у својим животима хвалисавог и гордељивог фарисеја чија дела нису достојна Царства Божијег, да се суздржавамо од хвалисања, оговарања и осуђивања ближњих јерс у то страсти којима најпре човек својој души пакости.
Након свете Литургије уследила је трпеза љубави, која је беседом старешине храма и појањем ученика богословије, такође била духовна наслада за све присутне.

Share selected track on FacebookShare selected track on TwitterShare selected track on Google PlusShare selected track on LinkedIn
Преузми звучни запис »